Balladeja rakkauden vieraudesta

Laura Moisiolta uusi albumi perjantaina 3.2.2023

Laura Moisio julkaisee 3.2.2023 uuden albumin Vieras maa (Texicalli Records). Levy erottuu lauluntekijän viimeaikaisesta tuotannosta uudenlaisella intiimiydellään ja tunteikkuudellaan:

”Koronasulkujen aikana katseeni tarkentui ulkomaailmasta ihmisten välisiin suhteisiin, ja kirjoitin levyllisen kappaleita, jotka kaikki käsittelevät rakkautta jostain vinkkelistä. Tämä saattaa olla myös tähän mennessä popein levyni”, Moisio kuvailee uutta albumia. Omakohtaisella levyllä lauletaan rakkauden raastavista puolista ja sen synnyttämästä epävarmuudesta, mutta myös halusta olla toiselle hyvä ja pysyä toisen rinnalla. Rakkaus voi tuoda meistä esiin yhtä lailla parhaat kuin pahimmat puolet.

Vieraan maan hengittävässä, ajattomassa soundissa piano, akustiset kitarat ja jouset värittävät kappaleiden tarttuvia melodioita. Osan albumin sävellyksistä Moisio on tehnyt poikkeuksellisesti yhdessä puolisonsa Lauri Myllymäen kanssa, joka toimi myös levyn tuottajana. ”Lauri patisti minua haastamaan tottumuksiani, ja kuultuaan ”Kirje”-biisin ensimmäisen aihion hän ehdotti, että soittaisin sen akustisen kitaran sijaan pianolla, jolloin biisin soinnutus heräsi uudella tavalla eloon. Luova työ puolison kanssa on yhtä aikaa hedelmällistä ja haastavaa, sillä siinä ei ole filttereinä. Toisen rehellinen mielipide voi nostaa biisin uudelle tasolle, mutta se voi aiheuttaa myös hirveän riidan”, Moisio toteaa.

Albumilla soittaa Moision pitkäaikainen bändi (Ville Rauhala, basso; Sebastian Krühn, rummut; Lauri Myllymäki, kitara) sekä vierailevia jousisoittajia. Tunnelmallisista keikoistaan tunnettu Moisio ja hänen yhtyeensä lähtevät helmikuussa julkaisukiertueelle:


8.2. Espoo, Louhisali

9.2. Jyväskylä, Poppari

10.2. Oulu, 45 Special

15.2. Tampere, G Livelab

16.2. Helsinki, G Livelab

23.2. Kitee, Kitee-sali

24.2. Lappeenranta, Nuijamies