Uusi tamperelainen superyhtye nousee siivilleen
Ne Lintuizet julkistaa syksyn kiertueen

Ne Lintuizet on neljän lauluntekijän (Pekko Käppi, Kielo Kärkkäinen, Laura Moisio ja Lauri Myllymäki) muodostama superyhtye, joka päivittää moniäänisen folkin 2020-luvun maailmaan. Vuonna 2024 perustetun yhtyeen silottelemattomassa ja herkässä yhteissoinnissa yhdistyvät iloisesti kulta-aikojen amerikkalainen folk, suomalaiset kansanlauluperinteet ja nueva canción. Kvartetti esittää sekä uutta musiikkia että uusia tulkintoja kunkin lauluntekijän tuotannosta.

”Perustimme bändin, jotta pääsisimme laulamaan yhdessä, sillä rakastamme kaikki moniäänistä laulua. Siinä on jotain erityistä inhimillistä voimaa”, yhtyeen jäsenet kertovat. ”Yhdessä laulaminen vaatii virittymistä yhteiseen tilaan ja toisten kuuntelemista. Se on läsnäoloa ja dialogia, joka tuottaa yhteenkuuluvaisuuden tunteen. Juuri tässä hetkessä se tuntuu merkityksellistä ja innoittavalta.”

Yhtyeen jäseniä yhdistää rakkaus elävään ja dynaamiseen lauluntekijämusiikkiin, mutta tuotannossaan kukin on lähestynyt ”folkia” vähän eri kulmasta. Pekko Käppi on sulauttanut kansanlauluperinteitä luovasti niin psykedeeliseen rokkiin kuin maailmanmusiikkiinkin. Kielo Kärkkäisen lauluissa folk ja jazz kohtaavat runollisen lyriikan. Laura Moision tuotannossa voi kuulla kaikuja modernimmasta indie folkista, ja Lauri Myllymäki (Ochre Room, Bone Moon) on ammentanut lauluihinsa amerikkalaisesta 1960-70-lukujen lauluntekijämusiikista. Yhteentörmäys tuo esiin uusia ja yllättäviä puolia kustakin tekijästä.

Nelikko suuntaa syksyllä ensimmäiselle kiertueelleen, jonka pysähdyspaikkoja ovat:
9.11. Seinäjoki, Kalevan Navetta
13.11. Helsinki, G Livelab
14.11. Tampere, G Livelab
22.11. Oulu, Tuba
23.11. Jyväskylä, Vakiopaine
28.11. Espoo, Sellosali   

Lisäykset ovat mahdollisia. Liput myynnissä keskiviikkona 15.5.Kuva: Tero Ahonen


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
lauramoisio@lauramoisio.fi 

Keikkamyynti:
Roope Rantala / Dex Viihde Oy
044 2530670
roope.rantala@dexviihde.fi